Stomatološka protetika

Novi pacijenti

Besplatan prvi pregled, savjetovanje i detaljan plan terapije

Nakon određenog perioda života naši zubi više ne zadovoljavaju estetikom, a ponekad niti funkcionalnošću. Gubitkom zuba bitno se narušava sklad cijelog lica. Gubitak čak i samo jednog zuba dovodi do poremećaja funkcije u ustima (žvakanje, govor, estetika…).
Osim nadoknađivanja zuba koji nedostaje, protetski se može rješavati i cijeli niz blagih i umjerenih nesavršenosti zuba kao što su boja, oblik i položaj.

Fiksna protetika

 

U fiksne nadoknade spadaju krune, mostovi, ljuskice, inleyi, onlay i overlayi. Materijali od kojih izrađujemo nadoknade su metalkeramika, cirkonkeramika i staklokeramika.

Privremene krunice i mostovi

 

Pacijent ih dobiva odmah nakon brušenja ili skidanja stare protetike kako bi mogao u periodu od 7-10 dana normalno funkcionirati u svojoj sredini dok traje izrada definitivnog rada u dentalnom laboratoriju. Najčešće se izrađuju 3D printerom ili CAD/CAM mašinama.

Mobilna protetika

 

Kada je situacija u usnoj šupljini takva da fiksni protetski nadomjesci nisu izvedivi, dentalna medicina nudi mogućnosti mobilnih ili kombiniranih protetskih nadomjestaka. Mobilne proteze mogu biti totalne ili parcijalne. Dok se totalne proteze izrađuju isključivo od akrilata, djelomične proteze mogu biti izrađene od dvije vrste materijala: akrilata ili wirona (s metalnom bazom). Koje će se rješenje ponuditi pacijentu ovisi ponajprije o situaciji zatečenoj u usnoj šupljini.

Od mobilnih rješenja radimo totalne akrilatne proteze, djelomične wiron proteze (s metalnom bazom), a od polufiksnih rješenja kombinirane protetske nadomjestke, teleskopske sustave i pokrovne proteze na implantatima.

Zatražite besplatno savjetovanje