Stomatološka protetika

Novi pacijenti

Besplatan prvi pregled, savjetovanje i detaljan plan terapije

Nakon određenog perioda života naši zubi više ne zadovoljavaju estetikom, a ponekad niti funkcionalnošću. Gubitkom zuba bitno se narušava sklad cijelog lica. Gubitak čak i samo jednog zuba dovodi do poremećaja funkcije u ustima (žvakanje, govor, estetika…).
Osim nadoknađivanja zuba koji nedostaje, protetski se može rješavati i cijeli niz blagih i umjerenih nesavršenosti zuba kao što su boja, oblik i položaj.

Fiksna protetika

 

U fiksne nadoknade spadaju krune, mostovi, ljuskice, inleyi, onlay i overlayi. Materijali od kojih izrađujemo nadoknade su metalkeramika, cirkonkeramika i staklokeramika.

Privremene krunice i mostovi

 

Pacijent ih dobiva odmah nakon brušenja ili skidanja stare protetike kako bi mogao u periodu od 7-10 dana normalno funkcionirati u svojoj sredini dok traje izrada definitivnog rada u dentalnom laboratoriju. Najčešće se izrađuju 3D printerom ili CAD/CAM mašinama.

Mobilna protetika

 

Kada je situacija u usnoj šupljini takva da fiksni protetski nadomjesci nisu izvedivi, dentalna medicina nudi mogućnosti mobilnih ili kombiniranih protetskih nadomjestaka. Mobilne proteze mogu biti totalne ili parcijalne. Dok se totalne proteze izrađuju isključivo od akrilata, djelomične proteze mogu biti izrađene od dvije vrste materijala: akrilata ili wirona (s metalnom bazom). Koje će se rješenje ponuditi pacijentu ovisi ponajprije o situaciji zatečenoj u usnoj šupljini.

Od mobilnih rješenja radimo totalne akrilatne proteze, djelomične wiron proteze (s metalnom bazom), a od polufiksnih rješenja kombinirane protetske nadomjestke, teleskopske sustave i pokrovne proteze na implantatima.

Zubne krunice su najčešće korišteni protetski nadomjestak zuba u dentalnoj medicini. Krunice su fiksno protetsko rješenje, iznimno izdržljivo i trajno, te nadasve estetski prirodno. Prije svega, specijalist procjenjuje stanje u usnoj šupljini. Kad se utvrdi da jedan ili više zubi treba popraviti koristeći krunice, pristupa se pripremi zuba za krunice. Prvi korak je priprema zuba (brušenje – pod lokalnom anestezijom), izrada privremnih zuba te uzimanje otiska.

Često otisak uzimamo u drugoj posjeti. Slijede probe konstrukcije i keramike dok nismo zadovoljni postignutim rezultatom. Tek nakon toga slijedi privremena ili trajna ugradnja novih zuba.

Izrađujemo

Cirkonkeramičke krunice

Najčešći su izbor naših pacijenata zbog odličnih svojstava i najbolje estetske komponente. Cirkonkeramičke krunice su savršen materijal za restauraciju zuba. Ako je fokus na estetici zuba, onda cirkon predstavlja idealan materijal za postizanje prirodnog izgleda. Cirkonske krunice postale su traženo rješenje da se nadomjeste prirodni zubi. Spadaju u kategoriju bezmetalnih protetskih radova.

Cirkon-keramičke krunice trenutno su najbolji i najkvalitetniji materijal za izradu krunica i mostova.

Izrađuju se s CAD-CAM strojem, što omogućava izvrstan dosjed na brušeni zub ili na dentalni implantat. Izvrstan dosjed je bitan kako se dugoročno ne bi razvio karijes ispod krunice.

Ove vrsta krunica su iznimno čvrste i mogu se koristiti u bilo kojoj regiji usne šupljine te imaju izvrsne estetske karakteristike. Može ih se koristiti na brušenim zubima i dentalnim implantatima. Biokompatibilne su, organizam ih brzo prihvaća te imaju hipoalergijska svojstva.

U našoj ordinaciji radimo sve vrste cirkonkeramičkih krunica: multilayer, cutback i slojevane.

Press keramika – potpuna keramika

Pripada u visoko estetske materijale za izradu krunica i mostova. Prednost press tehnike je u tome što se koristi samo jedan materijal i u pravom smislu govorimo o potpunoj keramici sa svim estetskim i optičkim fenomenima poput opalescencije, fluorescencije, transparencije, translucencije. Ova tehnika nam omogućava izradu ljuskica, inleja, onleja, solo krunica i mostova do tri člana. Koristimo isključivo premium materijale za izradu keramičkih radova.

Metalkeramičke krunice

Kao što samo ime kaže,izrađene su od metalne osnove koja je u potpunosti presvučena keramikom. Česte su kod velikih raspona između zubi, kombiniranih radova. Sve naše metalne konstrukcije su izrađene 3D printerom za metal.

Zatražite besplatno savjetovanje