Blog

Sve o našim ulugama i zahvatima

Zašto odabrati terapiju ClearCorrect-om?

Zašto odabrati terapiju ClearCorrect-om?

Ortodontska terapija ClearCorrect ili prozirni aparatić za zube je metoda ispravljanja zuba bez upotrebe tradicionalnih žica i bravica. ClearCorrect aparatić za zube koristi tanke prozirne udlage (alignere) za nježno ispravljanje zuba.

Endodoncija – liječenje korijenskih kanala

Endodoncija – liječenje korijenskih kanala

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem bolesne pulpe. Upalu pulpe prate simptomi kao što su bol i jaka osjetljivost na toplo ili hladno. Pulpa može biti osjetljiva i ako je samo iritirana dubokim karijesom koji ju još nije zahvatio.

Pjeskarenje zubi – o čemu se tu zapravo radi?

Pjeskarenje zubi – o čemu se tu zapravo radi?

Pjeskarenje zuba je jedna od metoda profesionalnog čišćenja zuba. Mnogi misle kako je riječ samo o estetskoj potrebi, no to je sasvim pogrešno. Naime, profesionalno čišćenje te pjeskarenje zubi su vrlo važni jer uz redovitu i pravilnu oralnu higijenu pomažu sačuvati zdravlje vaših zubi i produžiti im životni vijek. Pjeskarenjem se odstranjuju mekane bjelkaste naslage na zubima (plak), pigmentacije nastale od konzumiranja kave, crnog vina, cigareta te drugih tamnih pića i jela. Postupkom pjeskarenja doprinosimo smanjenu pojave upale zubnog mesa, sprječavamo nastanak parodontoze i karijesa.

Zubni implantati – Zlatni standard 21. stoljeća

Zubni implantati – Zlatni standard 21. stoljeća

Protokol za ugradnju implantata je jednostavan. Potrebno je obaviti pregled i razgovor s liječnikom dentalne medicine te napraviti kompjutoriziranu tomografiju čeljusti (3D snimka čeljusti) kako bi se provjerilo stanje koštanog tkiva i odredilo mjesto postavljanja implantata.

Ugradnja implantata nije bolan proces. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji koja omogućava potpunu analgeziju (odsustvo boli). Također, izvrši se priprema antibioticima i anksioliticima.

Zubne ljuskice – Za hollywoodski osmijeh

Zubne ljuskice – Za hollywoodski osmijeh

U današnjem modernom i užurbanom svijetu svi žele blistavi hollywoodski osmijeh, a on se najčešće postiže postavljanjem keramičkih ljuskica; u zapadnim zemljama poznatim kao veneers.
Zubi oštećeni karijesom, traumom ili abrazijom, pigmentacijama koje nije moguće riješiti izbjeljivanjem, razmak između zubi kao i blage rotacije zubi mogu umanjiti samopouzdanje pojedinca.
Zubne ljuskice su brzo i trajno rješenje koje dolazi iz suvremene estetske stomatologije.

Kontaktirajte nas