IMPLANTOLOGIJA

Novi pacijenti

Besplatan prvi pregled, savjetovanje

i detaljan plan terapije

Prazan prostor nastao nakon vađenja zuba možda ne zvuči preozbiljno ali posljedice ne ispunjavanja prostora mogu imati ozbiljne posljedice. 
Zubi uz prazan prostor naginju se i rotiraju te tako gube svoju poziciju, gubitak više zuba za posljedicu će imati i gubitak kosti što lice čini starije, zub koji nedostaje u prednjem dijelu usne šupljine može utjecati na vaš osmijeh i vaše samopouzdanje.

U najvećem broju slučajeva dentalni implantati su najbolje estetsko i funkcionalno rješenje za nadomjestak zubi koji nedostaju.

Dentalni implantati predstavljaju modernu zamjenu za izvađeni zubni korijen. Ugrađuju se u donju ili gornju čeljust.

Titan se koristi zbog svoje biološke neutralnosti, što je jako važno kako bi koštano tkivo prihvatilo ugrađeno strano tijelo. Na implantat se postavlja titanska nadogradnja (u novije vrijeme sve češće cirkonska) koja služi kao poveznica između implantata i protetskog nadomjestka.

Zahvat postave implantata provodi se u lokalnoj anesteziji, ima vrlo visok postotak uspješnosti terapije (98%).

U našoj ordinaciji koristimo isključivo premium brendove implantata i regenerativnih materijala.

Priprema

Pacijent izrađuje ortopantomografsku snimku te CBCT koje su osnova uz intraoralni klinički pregled za izradu plana terapije. Prilikom pregleda u ordinaciji pacijent se upoznaje s istim, te popunjava formulare o općem zdravstveno stanju i potpisuje pristanak na operativni zahvat. Pacijentu se uvodi antiseptična terapija u obliku tekućine za ispiranje usne šupljine. Prije samog zahvata pacijent prima standardnu premedikaciju koja se sastoji od antibiotika, anksiolitika te analgetika.

All on 4 protokol

All-on-4 označava terapijski postupak potpune oralne rehabilitacije u najkraćem vremenu, a u prijevodu bi doslovno značilo sve na 4 implantata. Riječ je o metodi izrade zubnog nadomjestka za bezubu gornju ili donju čeljust, koji je pričvršćen vijčanom vezom na 4 implantata. Točnije, ALL ON 4 predstavlja most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Metoda je nastala kao odgovor struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Dogovorite svoj pregled