ALL on 4

za bezube čeljusti

All on 4 predstavlja minimalno invazivnu i bezbolnu
metodu čija je ugradnja gotova u svega dvije posjete stomatologu.

Novi pacijenti

Besplatan prvi pregled, savjetovanje

i detaljan plan terapije

Što je ALL ON 4?

Metoda ALL ON 4 u prijevodu bi značila sve na četiri implantata. Riječ je o metodi izrade zubnog nadomjestka za bezubu gornju ili donju čeljust, koji je pričvršćen vijčanom vezom na 4 implantata. Točnije, ALL ON 4 predstavlja most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata.

Metoda je nastala kao odgovor struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog protetskog rada i isti se dan, nakon operacije, daje pacijentu. Pacijentu se nakon 3 mjeseca izrađuje trajni most. Naime, taj je period potreban za proces srastanja zubnog implantata s kosti čeljust, na kojima se izrađuje trajni rad.

Postupak je brz i minimalno intenzivan. Tehnika ALL ON FOUR stabilizira razinu kosti, spriječavajući daljnju resorpciju koštanog grebena te održava razinu kosti zdravom putem postave dva stražnja implantata pod kutem od 45°.

ALL ON 4 je izvrsno rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju.

ALL-ON-4 se temelji na mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata, bez nadogradnje kosti. Nakon ugradnje implantata slijedi izrada fiksnog mosta na vijke.

Takav je most privremeni i dan nakon operacije učvršćuje se na ugrađene implantate. Pacijentu se nakon 6 mjeseci izrađuje definitivni most.

PREDNOSTI ALL ON 4 METODE

1. Dugotrajno riješenje

Značajno niži troškovi

Znatno niža cijena od All on 6. Bez transplantacije kosti i dodatnih zahvata.

2. Zauvijek

Fiksno riješenje

Nema ispadanja zuba prilikom govora, žvakanja, kihanja.

3. U svakom trenutku

Ugodnost nošenja

Nema “zapadanja hrane” ispod proteze. Ugodnost prilikom jela.

4. Nevidljiva razlika

Potpuno prirodan izgled

Vraćanje prirpdnog izgleda lica i izgubljene funkcije žvakanja.

5. Novi osmijeh nakon jedne posjete

Brz oporavak od zahvata

Rekonstrukcija svih zuba jedne čeljusti na 4 implantata.

6. Opet u igri

Budi ono što jesi

Drastično poboljšanje kvalitete života s novim fiksnim riješenjem.

Kako vam All on 4 može pomoći

Velik postotak ljudi koji dugo vremena nose ili, bolje rečeno, pate se noseći mobilne proteze, ne znaju da za njihove probleme postoji jednostavno i brzo riješenje. U svojoj praksi vidjeli smo neke slučajeve gdje su takovi problemi ozbiljno narušili samopouzdanje, ograničiti društvene aktivnosti ili poremetili prehrambene navike pacijenta.

Tko je kandidat za All on 4

Upravo iz navedenih razloga svojim pacijentima koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti, preporučamo implantoprotetsko riješenje bezubosti. Osobe koje žele fiksni protetski rad, a koje su izgubile sve svoje zube, pacijenti koji imaju potpunu protezu duži niz godina, pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti, pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu kosti za All on 6, tj most na 6 implantata, pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje.

Terapija All-on-4

Najbolje rješenje za nadoknadu svih zuba u čeljusti!

Nema ispadanja zuba prilikom govora, žvakanja, kihanja

Ugodnost prilikom jela

Vraćanje prirodnog izgleda lica i izgubljene funkcije žvakanja

Bez transplantacije kosti i dodatnih zahvata

Rekonstrukcija svih zuba jedne čeljusti na 4 implantata

Minimalno vrijeme oporavka

Dugotrajno rješenje

Drastično poboljšanje kvalitete života

Također, moramo napomenuti da postoje i druga implanto-protetska rješenja (osim All-on-4/6/8) terapije koja je moguće primjeniti u slučajevima kad je nedostatak kosti (visine-širine) nepovoljan za klasičnu All-on-4 terapiju.

Dogovorite svoj pregled